Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ножі кухарські Київ, Харків, Дніпропетровськ - це, мабуть, самий популярний і використовуваний вид ріжучих кухонних приладів, без яких стає неможливим будь-який процес приготування їжі. Кухарський ніж (шеф-ніж, chief `s knife) дозволяє виконати практично більш ніж 90% кухонних операцій, пов'язаних з обробленням, нарізкою, подрібненням чи шаткуванням продуктів, перерубанням невеликих кісточок. Гострий японський ніж сантоку купити онлайн тут. Розмір кухарського ножа може коливатися в межах 18-30 сантиметрів (8-12 "), він має важке руків'я і досить широке лезо. Лезо такого розміру дозволяє зменшити кількість рухів при нарізці і шаткуванні за рахунок збільшення довжини різу. За формою леза розрізняють два види сучасних кухарських ножів: європейський та східний (азіатський).
Європейські кухарські ножі Київ, Львів, Одеса в свою чергу поділяються на ножі французького стилю з більш прямий і трикутною формою леза, яка сприяє нарізанню продуктів поступальними рухами вперед і назад, і кухарські ножі німецького стилю з вираженою опуклою формою леза в районі вістря ножа, найбільш зручною при нарізці погойдуючими рухами вгору і вниз. Центр ваги європейських кухарських ножів розташований ближче до руків'я. Матеріалом виготовлення кухарських ножів європейського виду BergHOFF, Gipfel, Lessner, Rondell, Vinzer, Vitesse служать різні марки сталей з твердістю 55-58 одиниць (по шкалі Роквелла), що допускає використання Мусатов для правки ножа. Хоча в даний час багато європейських країн виробляють різні моделі і лінійки кухонних ножів, історично склалося саме так, що Франція і Німеччина стали основоположниками традицій європейської кухарської ножовий школи.
Кухарський ніж східного виду (азіатський) більш масивний, зі зміщеним до вістря леза центром ваги, що є перевагою при ріжучщ-рублячої техніки володіння ножем, властивої східним кухарським традиціям. Східний кухарський ніж має досить широке лезо, із закругленням у верхній НЕ заточеній частині, яка переходить в гострий кінчик. Відмінною особливістю азіатських (Японських) кухарських ножів є їх підвищена твердість, обумовлена національним колоритом та традиціями східної кухні. Як правило, твердість східного кухарського ножа перевищує 60 одиниць HRC, що виключає використання Мусатов для підтримки гостроти ріжучої кромки. Дуже часто кухарський ніж азіатського типу може мати характерні виїмки або навіть отвори уздовж леза, які покликані знизити ступінь прилипання до ножа деяких продуктів при їх обробці. Яскравим прикладом може служити ніж Сантоку, який став японським втіленням традиційного європейського кухарського ножа-шефа, настільки вдалим, зручним і практичним, що був прийнятий до виробництва провідними світовими виробниками ножового ринку.
Кращі кухарські ножі Київ, Миколаїв, Донецьк повинні бути виковані з цілісного шматка високовуглецевої неіржавіючої сталі, що дозволяє кованому кухарському ножу довго зберігати гостроту ріжучої кромки леза, не іржавіти і не окислюватися і володіти високою механічною стійкістю. Руків'я гарного кухарського ножа повинно складати з лезом єдине ціле, бути ідеально збалансованим, зручно лежати в руці і виконаним з термостійкого, не пористого, міцного і нековзкого матеріалу. Замовляйте тут універсальні ножі довжиною до 20см. Загальні вимоги до якості кухарського ножа практично однакові, незалежно до якого виду він належить, європейського чи східного, а зручність і комфорт у використанні безпосередньо залежить від звичок, навичок використання та індивідуальних переваг власника ножа.
Купити ножі кухарські BergHOFF Бельгія, VITESSE Франція, GIPFEL Німеччина, LESSNER Англія, RONDELL Німеччина, TRAMONTINA Бразилія, VINZER Швейцарія, недорого і вигідно можна розділі «Все для нарізування і обробки Ножі кухарські» на нашому сайті інтернет магазину посуди Posudoff com.ua, завдяки постійно діючій системі подарунків і знижок на товар, а так само послузі з безкоштовної кур'єрської доставки замовлення на суму від 250 гривень в будь-яке місто України, з можливістю оплати після перевірки товару та отримання відповідних сертифікатів відповідності та якості.