З давніх часів людина використовувала деревину для виготовлення посуду і столового приладдя, предметів побуту. З плином часу і розвитком технологій, в якийсь момент посуд з дерева був поступово витіснений з вжитку людини посудом з кераміки, фарфору, скла, металу, пластику. Однак сьогодні дерев'яні миски і тарілки, блюда та салатниці, ковші, ківши, сільнички, ложки, лопатки і обробні дошки для нарізання та обробки знову набувають популярності і займають своє гідне місце в сучасному кухонному інтер'єрі. Як правило, для харчових продуктів і прийняття їжі використовується деревина хвойних порід, липа, модрина, горіх, бамбук, оброблена спеціальним органіч ним складом на основі мінеральних масел.
До безперечних достоїнств дерев'яного посуду в першу чергу варто віднести її екологічність і абсолютну безпеку для здоров'я людини. Більш того наші предки, не без підстав, були переконані в цілющих і лікувальних властивостях такого посуду, стверджуючи, що посуд з берези несе в собі бактерицидні і тонізуючі властивості, з дуба - протизапальні та противогнилостні, горобиновий посуд захищав від авітамінозу, а кедровий посуд, крім свого виняткового естетичного вигляду, має цілющі і дезинфікуючі властивості. День у день, накопичуючись в організмі людини, цілющі властивості деревини приносили величезну користь, несучи з собою всю силу і позитивну енергетику Природи. Дерев'яний посуд достатньо міцний і при ударі або падінні не розбивається, як фарфоровий або скляний, але товщина його повинна бути в межах 5 - 8 мм. Посуд тонше або товще цих розмірів стає більш крихким. Посуд з дерева ідеально підходить для зберігання продуктів, наприклад, меду, різних круп, цукру, солі, борошна, вина та міцних алкогольних напоїв, вершкового масла, різних солінь і маринадів, передаючи їм частинку свого запаху і ароматів. Вироби з дерева ніколи не бувають настільки гарячими, щоб об них можна було обпектися, незважаючи на температуру їжі, яка налита в такий посуд. Сучасний високий рівень виробництва дозволяє виробляти дерев'яний посуд найвищої якості й різного дизайну, а майстерність різьбярів по дереву або розпису робить її безсумнівною прикрасою будь-якого інтер'єру.
Серед недоліків дерев'яного посуду можна відзначити дещо більш ретельний процес миття і неприпустимість використання посудомийних машин. Втрата первісного зовнішнього вигляду і потемніння посуду легко усувається, якщо протерти виріб перекисом водню, а появу сторонніх запахів можна усунути, промивши посуд в оцтовому розчині. Крім того слід розрізняти посуд для прийняття їжі та декоративний посуд і використовувати їх за призначенням. Правильний догляд за посудом з дерева дозволить зберегти його зовнішній вигляд і цілющі властивості на довгий час, приносячи тепло і затишок у дім.
Купити посуд для кухні можна через наш магазин.