Написано багато статей про догляд за посудом, але прочитавши прості правила - Ви будете користуватися придбаним у нас посудом довгі роки - а приготування їжі стане задоволенням.

Догляд за посудом - після придбання:
- Не викидайте упаковку до тих пір, поки весь вміст не було перевірено, або посуд на гарантії;
- Уважно прочитайте інструкцію або інформацію на сайті виробника;
- Щоб зняти рекламні наклейки з посуду, змочіть їх теплою водою і видаліть вручну або за - допомогою пластикового предмета;
- Залишки клею можна видалити розчинником на основі спирту або соком з цитрусових;
- Перед першим використанням промийте посуд теплою мильною водою, після чого висушіть;

Догляд за посудом - під час приготування:
- Білий осад від жорсткої води можна видалити, прокип'ятивши в каструлі воду з оцтом;
- Щоб запобігти появі накипу - додавайте сіль в їжу тільки після закипання води в каструлі;
- Полум'я газової плити має горіти всередині діаметра дна каструлі (сковороди);
- Якщо в інструкції до посуду з нержавіючої сталі зазначено, що її можна мити в посудомийній машині, використовуйте режим з попереднім замочуванням;
- Видаляйте потьоки і сліди «збігання» молока з зовнішньої поверхні посуду перед наступним використанням;
- Не залишайте порожній посуд на вогні. Якщо так вийшло, дайте йому охолонути самостійно;
- При значному перегріванні порожнього посуду з антипригарним, керамічним, анодованим, тефлоновим та іншим покриттям, покриття може втратити свої базові властивості.

Догляд за посудом - під час миття:
- Не використовуйте для чищення металеві губки, абразивні матеріали, їдкі очисники і лужні засоби, що містять хлор і аміак;
- Якщо на поверхні посуду почали з'являтися подряпини, слід замінити миючий засіб на більш м'який;
- Ножі з нержавіючої сталі або кераміки краще мити відразу після використання, не допускаючи засихання залишків їжі на лезі;
- Щоб видалити сліди пригорілої їжі, залийте посуд гарячою мильною водою і прокип'ятіть 5-10 хвилин, після чого видаліть забруднення за допомогою губки;
- Після миття будь-який посуд бажано насухо протирати;
- Мити посуд рекомендується через деякий час після приготування їжі, щоб не порушилося покриття в результаті різкого перепаду температур;
- Якщо інструкція про експлуатацію посуду не говорить інакше - не бажано мити в посудомийній машині: дерев'янний, олов'яний, латунний посуд, мідний посуд, пластик, керамічні вироби, посуд з кришталю з домішками, вироби зі сталі, підданої іржі і корозії.

Читати усім!
- Посуд з внутрішнім пошкодженнями покриття не варто використовувати для приготування їжі, оскільки при найменшому ударі покриття продовжує руйнуватися, причому частинки потрапляють в їжу;
- Чавунний посуд незважаючи на свій значну вагу - дуже тендітна, і від падіння може розколотися;
- Тарілки з порцеляни, зберігаються добре, при перекладці їх білим папером;
- Райдужні плями, які можуть утворитися особливо після першого використання на поверхні посуду з нержавіючої сталі, легко видаляються 4,5% розчином лимонної кислоти або столового укусу;
- Посуд з силіконовими і бакелітовими вставками не підходить для інтенсивного нагрівання в духовці. (Максимальний нагрів в духовці: бакеліт - близько 180 ° С, силікон - близько 170 ° С);
- При додаванні в теплу воду трохи оцту можна повернути блиск стопкам, склянкам, вазам, келихам, кришталевому і скляному посуду;
- Посуд з нержавіючої сталі може бути не придатний для застосування в мікрохвильовці;
- Глиняний посуд повинна завжди бути відкритою, інакше набуде важкий неприємний запах;
- Керамічні ножі можуть лопнути від мінімального удару;
- В алюмінієвому посуді не можна готувати і зберігати їжу, що містить кислоти.