Ковані ножі Київ, Харків, Одеса... виступають більш якісним і більш дорогим сегментом ринку ножів, обдаровані властивостями професійного обладнання, такими як надзвичайна гострота леза, стійкість, витривалість з більш довгим періодом збереження заточення, правильна геометрія клинка і рукоятки, сприяюча зручності в роботі. Кований ніж - для виготовлення таких ножів застосовується високовуглецева хромова сталь з додаванням молібдену для додання стали особливою твердістю і ванадію, що знижує крихкість. Однорідність стали без присутності яких або раковин які знижують твердість і довговічність металу - обов'язкова умова при виборі ножів. Ножі ковані або ножі з керамічним лезом мають складний і трудомісткий процес виготовлення, який включає в себе більше 40 операцій, багато з яких виконуються вручну і в сьогоднішньому високотехнологічному виробництві. Кування розпеченого в печі металу дозволяє майже в п'ять разів ущільнити його структуру і домогтися багатошаровості, сприяючої підвищеної міцності та можливості витримувати серйозні навантаження протягом тривалого часу. Подальша термічна обробка включає в себе загартування клинка, при якій сталь розігрівається в печі до температури гартування, в залежності від марки використовуваної сталі, з подальшим охолодженням у гартує середовищі, якої може бути масло, лід, вода, повітря. Але отриманий таким чином клинок дуже твердий і для надання йому необхідних оптимальних якостей потрібна відпустка металу, який виробляється шляхом повторного нагрівання до температури, значно нижче гартує з наступним охолодженням. Суворе дотримання технологічного процесу, температури, тимчасового режиму, середовища загартовування і відпустки дозволяють досягти високої міцності гнучкості і щільності. Основний метод виробництва ножів з кованої сталі це кування в штампах. Різні викував деталі ножа збираються в єдине ціле за допомогою високоточної зварювання, не погіршує якість готового виробу. Твердість кованих ножів знаходиться в межах 54 -56 од HRS за шкалою С Роквелла, діапазон вимірювання якої становить 40 - 70 одиниць. Далі заготовка кованого ножа заточується на сучасних високоточних верстатах з числовим програмним управлінням, шліфується і полірується для додання гладкості поверхні і створенню закінченого зовнішнього вигляду. Завершальним етапом є установка рукоятки ножа. Остаточна заточка і доводка ріжучої кромки кованого ножа проводиться на спеціально створених верстатах з використанням лазерних кутомірів контролю кута заточки. Однак на багатьох підприємствах фінішна доводка проводиться висококваліфікованими майстрами вручну. Найбільш дорогими вважаються суцільноковані ножі, всі частини яких виготовлені із суцільного шматка сталі, роблячи ніж більш міцним і забезпечуючи ідеальне балансування.
Ковані ножі Київ, Дніпропетровськ, Донецьк з Японії займають окрему нішу в сучасному ножовому різноманітті. Традиційно японські ножі мають твердість клинка більше 60 од. HRS. Але підвищення твердості стали за рахунок збільшення процентного вмісту вуглецю неминуче спричиняє за собою зниження антикорозійних якостей. Оптимальною сталлю для виготовлення ножів на сьогоднішній день є спеціально розроблена ножова сталь VG10, яка є нержавіючої. Багато кухонні ковані ножі куються вручну, використовуючи технологію багаторазового складання розкутого металу з прокидання золи між шарами для насичення стали вуглецем. Подібна технологія нагадує технологію виготовлення самурайських мечів і дозволяє досягти бритвеної гостроти ріжучої кромки ножа. Японські ножі ковані такого рівня дуже дорогі і доступні лише особливим цінителям або професіоналам. Як вважають самі японці, кожен поважаючий себе кухар повинен мати власний набір ножів і не розлучатися з ним навіть при переході на іншу роботу. Найдорожчим і високоякісним кованим японським ножем вважається HONYAKI, що в перекладі означає «правильно викуваний». Виготовляється Хоніякі з цілісного шматка високовуглецевої сталі шляхом гарячого скручування і проковки для рівномірного розподілу вуглецю і видалення сторонніх домішок. Загартування проводиться у воді приблизно до 64 - 66 од. HRS, причому за допомогою певної методики нанесення шару глини на клинок перед загартуванням вдається добитися ефекту так званої зонної загартування, коли ріжуча кромка виявляється твердіше обуха клинка. Виготовлення такого кованого ножа займає багато часу і вимагає від майстра найвищої майстерності і терпіння, тому не багато беруться за таку роботу.
Ковані ножі Київ, Одеса, Львів купити або готові набори кованих ножів купити відомих виробників Вам надається можливість в магазині посуду Posudoff.com.ua в розділі «Все для нарізування і обробки» дешевше, ніж в інших магазинах, торгових точках або супермаркетах. Наприклад, ми рекомендуємо ковані ножи купити Berghoff Gourmet Line, так як вони користуються величезним попитом завдяки своєму дизайну і функціональності. При виборі радимо звернути увагу на систему знижок і можливість отримання подарунків, які надаються сайтом Posudoff.com.ua. Зателефонувавши за номером в розділі «Контакти» або скориставшись розділом «Швидке замовлення» Ви без проблем зможете придбати ковані ножі Berghoff Gourme line або вподобаний товар з гарантією якості, надійності та безпеки і, в разі перевищення суми замовлення більш ніж 250 гривень, кований ніж Berghoff буде доставлений безкоштовно в будь-яку точку України.