Ніж Сантоку і японські кухарські ножі Київ, Харків, Дніпропетровськ на світовому ножовому ринку займають окреме місце, сильно відрізняючись, наприклад, від ножів європейського виробництва. Відмінності ці в першу чергу обумовлені особливою філософією приготування їжі і консервативністю традицій Сходу, специфікою страв і способів їх подачі. Традиційне прагнення японської кухні до оптимального збереженню натурального смаку продуктів диктує необхідність тонкої нарізки та подрібнення інгредієнтів. Зробити це можна тільки дуже гострим кухарським ножем, як і забезпечити естетичність страви, де все нарізано тонко і ідеально рівно, немає рваних чи зам'ятих країв. Японським кухарським ножам притаманна виняткова функціональність, неординарні форми, підвищена гострота і твердість леза, що перевищує 60 одиниць за шкалою Роквелла. Незвичайність і різноманіття форм ножів і способів заточування леза привело до вироблення цілого ряду методик та навичок роботи з японським кухарським ножем. У них входить і оволодіння технікою різу і хвату ножа при виконанні різних дій, вибір зручного, відповідного розміру руків'я, визначення і використання необхідної моделі ножа під конкретне завдання, і багато іншого, включаючи навіть зручну організацію робочого простору. Кухарські ножі з Японії представляють покупцеві набагато більш широкий вибір як у різноманітності застосовуваних марок високоякісних сталей (аж до дамаських), так і різних концепцій ножів зі своїми варіантами геометрії леза.
 
               
     Набір японських кухарських ножів Київ, Харків, Запоріжжя за своїм складом (з урахуванням особливостей і специфіки японської кухні) і необхідний в повсякденному використанні не багатьом відрізняється від європейського набору. У нього зазвичай входять: важкий універсальний ніж Деба (deba) з одностороннім заточуванням - для різання і рубки м'яса та птиці, риби, крабів і лобстеров; Усуба (usuba) - з одностороннім заточуванням і тонким лезом для чищення, нарізки, шинкування і рубки овочів ; янагіба (yanagiba) - ніж для суші і сашимі та нарізання продуктів, що забезпечує найтонший різ, а також маленький ніж Петті (petty) для дрібної нарізки, зняття шкіри і роботи з овочами.
          
     Ніж Сантоку (santoku bocho) Київ, Одеса, Львів з'явився серед японських кухарських ножів лише на початку двадцятого сторіччя. Він став одним з небагатьох японських ножів, які отримали широке визнання на Заході і входить в колекції багатьох фірм виробників. Сантоку являє собою універсальний, багатоцільовий ніж з двостороннім заточуванням і довжиною леза 16-18 см (близько 7 дюймів), коротший, ніж інші японські кухарські ножі. Він зручний для оброблення і нарізування м'яса, птиці, риби, овочів, рубки, шинкування продуктів. Лезо у сантоку шириною 40-50 мм одночасно може служити як лопатка для збору і переносу нарізаних продуктів. Багатофункціональність ножа Сантоку забезпечується його невеликими розмірами і меншою товщиною леза, використанням більш твердих сталей, що дозволяє застосувати більш гострий кут заточування ріжучої кромки - до 15 градусів для успішного виконання будь-якої роботи. Посилена заточка уносовій частині леза сприяє рівному, точному і гладкому нарізування продуктів. Ніж Сантоку ідеальний для нарізки продуктів поодинокими, плавними рухами зверху вниз. На думку фахівців, ніж Сантоку (santoku bocho) задовольняє більшість потреб домашньої кухні і є одним з перших рекомендованих ножів, які слід придбати.
                           
                                
     Купити ножі Сантоку і японські кухарські ножі Київ, Харків, Дніпропетровськ можна на нашому сайті онлайн магазину посуду Posudoff com.ua, ознайомившись з широким асортиментом ножів провідних світових виробників в розділі "Усе для нарізки і оброблення". Японські кухарські ножі нож Сантоку купити на сайті Posudoff com.ua вигідно і зручно завдяки наданню покупцям додаткових послуг, серед яких постійно діюча система знижок і подарунків, а також безкоштовна доставка придбаного товару кур'єрською службою в будь-яке місто України при оформленні замовлення на суму понад 250 гривень . Оплата може бути проведена після перевірки якості та отримання сертифікатів відповідності та безпеки товару.