Тендерайзер для м'яса являє собою механічне пристосування для підготовки сирих м'ясних продуктів (відбивних, стейків, антрекотів, птиці, риби і ін) перед приготуванням і фактично є альтернативою звичайному кухонному молотку для відбивання м'яса.
 
 
При застосуванні тендерайзера м'ясо багаторазово проколюється його гострими сталевими лезами, надрізаючи внутрішні волокна, не псуючи структуру м'яса і його зовнішній вигляд. Розрихлене м'ясо менше вжарюється, не втрачає у вазі, при цьому сік залишається всередині шматка, а численні надрізи сприяють більш повному проникненню спецій і приправ в страву, роблячи його ніжним, соковитим і смачним. Теплові хвилі легше проходять через розпушену структуру, тому час приготування м'яса, підготовленого за допомогою тендерайзера, скорочується на 40% а маринування на 80%.
 
Спосіб застосування тендерайзера досить простий. Шматок м'яса укладається на обробну дошку, п'ята приладу прикладається до поверхні м'яса під прямим кутом і натисненням на верхню частину тендерайзера відбувається введення лез в продукт на всю його глибину. Переміщаючи прилад по всій поверхні шматка домагаються рівномірного його розпушення до досягнення бажаного результату. Якщо м'ясо досить жорстке, тендерайзер можна використовувати як вздовж волокон, так і впоперек. Для досягнення більш повного ефекту м'ясо перед обробкою краще посипати спеціями і приправами, які в процесі розпушування потраплять глибоко всередину шматка, поліпшивши смак готової страви.
 
 На нашому сайті Posudoff.com.ua ви наприклад зможете чайник зі свистком або набір для гриля купити і отримати консультацію щодо посуду, який Вас цікавить.